Møt vår mekler Marius Vernan

Marius Vernan startet hos MEKLE i januar 2022. Han har bakgrunn fra både advokat- og forsikringsbransjen, og har internasjonal sertifisering som mekler. Marius har erfart at mekling er den beste måten å komme til løsninger i en konflikt. Han har allerede kommet godt i gang med å bistå våre kunder med å komme til gode løsninger, og har gjennomført en rekke meklinger, særlig innenfor kjøpssaker og fast eiendom.

Vi har stilt Marius noen spørsmål om mekling for å bli bedre kjent:

Hva liker du best med mekling?

Det jeg liker best med mekling er at det gir partene en forutsigbarhet, og et resultat partene selv har bestemt og blitt enige om. Alternativet til mekling er ofte rettslig prosess hvor partene lar en tredjeperson kåre en vinner og en taper. I forkant har gjerne begge parter ståltro på egen sak, og står man i tingretten er fallhøyden enda større med høye advokatkostnader i potten. Gjennom mekling kommer man raskt og rimelig ut av konflikt, og man får bruke mer tid til å på det man faktisk har lyst til.

Hva gjør deg til en god mekler?

Med bakgrunn som advokat har jeg sett mange tilfeller hvor personer graver seg veldig ned i den konflikten de står i, uavhengig av om det er snakk om små eller store verdier. Å bidra til at partene kan se konflikten i et større perspektiv, gjør meg til en god mekler. I mekling bruker jeg derfor tid på å bli kjent med partene og ikke bare tvistesaken. Ved å fokusere på hvilke overordnede behov og interesser partene har, kan det dukke opp nye og alternative løsningsforslag som bidrar til at saken finner en god avslutning.

Marius

Hvorfor ville du begynne hos MEKLE?

Ved mekling hos MEKLE har begge parter takket ja til å forsøke og løse tvisten i minnelighet. Å bidra til at færre konflikter eskalerer eller havner i rettssystemet motiverer meg, spesielt når partene er innstilt på det samme. At dette skjer hos MEKLE i et dynamisk og faglig sterkt miljø er også et stort pluss! 

Hva er ditt beste øyeblikk som mekler?

Det kan oppstå mange gode øyeblikk i mekling, spesielt dersom partene finner frem til en løsning begge kan leve med.  De beste øyeblikkene er når partene signerer forliksavtalen og vet at konflikten er løst, og det er vanskelig å velge kun ett av disse.

Hvordan løser du konflikter på privaten?

Jeg har kun en samboer å forholde meg til hjemme, og det går som oftest greit. Er det større uenigheter går vi for et kompromiss. Som barn kunne det ofte bli konflikter med de to søsknene mine. Ikke sjelden kunne det bli litt fysisk – noe jeg absolutt fraråder både voksne og barn! 

Kontakt oss

Kontakt oss