Vi løser uenigheter knyttet til faktura effektivt med mekling

01-Header-1

Mekle er nøytrale og ivaretar begge parter likeverdig

Ta vare på kunderelasjonen

Vi vet at det er viktig å ta vare på kunderelasjonen. Ved mekling blir begge hørt, og dere kan trygt fortelle mekler om egne interesser og behov i full fortrolighet. Mekler vil arbeide for å finne en løsning begge kan akseptere. Når saken løses raskt, kan du fortsette å fokusere på det som skaper verdier for din bedrift.

Aktuelt-6

Hvorfor Mekle?

Når en faktura bestrides kan inkassoselskapene ikke kreve inn fakturabeløpet. Mekling er etter loven et alternativ til forliksrådet, og er mye raskere. Vi setter opp møte innen 14 dager og det er heldigitalt. Logg deg på og løs uenigheten effektivt med mekling. 

Få samtalen på nøytral grunn

Slik fungerer det

01. Meld sak
Registrer din sak helt uforpliktende. Vi kontakter motpart.

02. Forberedelser
Vi innhenter informasjon fra begge parter og har full taushetsplikt. Ved behov oppneves felles sakkyndig.

03. Meklingsmøte
Du møter opp digitalt og har både fellesmøter og separate møter.

04. Signering
Resultatet signeres med BankID og du kan endelig bli ferdig med saken.

Våre meklere har høy faglig kompetanse med lang og variert erfaring innen juss, tvisteløsning og mekling.

Marius W Vernan

Marius W Vernan

Erlend_Smith_Eide

Erlend Smith Eide

HELENE-L-PORTRÃ-T-40086

Helene Lønningdal

Ofte stilte spørsmål

Inkasso eller mekle?

 Det er kun krav som det ikke er uenighet om som kan kreves inn gjennom inkasso. Krav som er bestridt /det er uenighet om må løses på annen måte. Mekling er et slikt alternativ. Etter loven kan du unngå forliksrådet ved å bringe saken inn for mekling. Saker sendt til MEKLE løses i 8 av 10 tilfeller innen 14 dager. 

Mekle eller forliksråd?

For å bringe en sak inn for forliksrådet må man skrive en stevning /tilsvar. I forliksrådet sitter det tre medlemmer valgt av kommunestyret, de er vanligvis ikke jurister. Man må møte fysisk i forliksrådet og det kan ta endel tid før saken kommer opp. Dommer i forliksrådet kan tvangsinndrives.

 

Hos MEKLE behandles saken av en mekler med spesialkompetanse innen det fagfeltet saken gjelder. Partene logger seg enkelt på digitalt og deltar på et meklingsmøte. Avtalen partene enes om er gjennomtenkt og det kan opprettes gjeldsbrev som gir mulighet til å tvangsinndrive kravet.

Hva koster Mekle?

Det koster kr 4 700 eks moms / 5 875 ink mva pr. part. Det inkluderer dokumentgjennomgang, forberedelser, meklingsmøte inntil 4 timer, avtaleskriving, protokoll og e-signering.

Mange bedrifter velger å ta hele kostnaden til meklingen ettersom det øker sannsynligheten for at den andre siden deltar på mekling. Det kan avtales i en forliksavtale at kostnad til mekling deles likt. 

Hvordan får jeg med motpart?

Du trenger ikke å gjøre noe – vi kontakter motparten. Vår erfaring er at de aller fleste som står i en tvist ønsker å løse saken sin og de færreste ønsker å gå gjennom en krevende og kostbar rettssak. Mekle er uforpliktende. Dersom motparten sier nei, koster det ikke noe for deg.

Trenger jeg egen advokat?

Nei. De fleste gjennomfører mekling uten advokat. Vi gir god informasjon og veiledning ved hvert skritt. Ved mekling er hensikten å finne frem til en løsning som begge kan akseptere, og det er derfor partene selv som skal være i sentrum. Dersom advokat deltar ved mekling, skal advokaten ha tilbaketrukket rolle.

Vi har en løsningsrate på 85%. Det betyr at mer enn 8 av 10 saker blir løst hos Mekle.

Kontakt oss

Kontakt oss