Viktig å ha et redelig arveoppgjør

Et vellykket arveoppgjør hos Mekle ble førstesideoppslag i VG sin arvespesial. Saken gjaldt et arveoppgjør der to sønner skulle ha sin farsarv, mens stemoren skulle beholde sin del i uskifte.

Arveoppgjør ledet av en mekler

Det de to brødrene som skulle ha farsarven var opptatt av, var at det skulle være et redelig og rettferdig arveoppgjør. De gruet seg til å konfrontere stemoren sin om dette, spesielt ettersom det ikke var skrevet noe testament. De tok kontakt med HELP og fikk gjennom forsikringen tilbud om å forsøke mekling hos MEKLE. Deres stemor takket også ja til å benytte seg av dette tilbudet. 

Vebjørn Innset Hurum var mekler i saken. Mye av samtalene skjedde individuelt, der partene kunne snakke fritt og få hjelp til å vurdere ulike løsninger. Sammen med mekler kom de raskt frem til en rimelig avtale om et arveoppgjør som alle kunne stille seg bak. Til VG Dine Penger kommenterer brødrene i etterkant: “Meklingen ble gjort på en så ryddig og grei måte. Det ble en redelig avtale for alle parter, slik at vi kan si hei til hverandre og prates når vi møtes.

Historien er ikke unik

Vebjørn forteller at denne historien ikke er unik, det er mange som synes det er vanskelig å gjennomføre et arveoppgjør uten profesjonell bistand. Hos Mekle tilrettelegges det for en prosess der kommunikasjonen mellom partene er i fokus, i tillegg til at arvingene får kyndig veiledning om rettigheter og plikter etter loven. Mekler Vebjørn Innset Hurum sier at noe av det mest givende med jobben som mekler er å kunne bidra til en trygg og skånsom prosess der familierelasjoner bevares. Han trekker frem et annet eksempel der to halvbrødre som ikke hadde pratet med hverandre på flere år, avsluttet meklingen med å avtale en telefonsamtale for å gjenoppta kontakten. 

Vebjørn alt 1

Trenger du hjelp til arveoppgjøret?

Hvis du er part i et arveoppgjør og lurer på om mekling kan være et godt alternativ for dere, kan du enkelt booke et uforpliktende kartleggingsmøte, eller en prat med en av våre jurister. Det er uforpliktende og kostnadsfritt, og du velger selv om du vil avslutte eller fortsette prosessen etterpå.

Vil du lese mer om hvordan vi hjelper med arveoppgjør? Klikk her.

Eller klikk nedenfor for å booke et gratis kartleggingsmøte. Du kan også skrive til oss på post@mekle.no om du har spørsmål.

Solution
Kontakt oss

Kontakt oss